2023.09.30., szombat - Jeromos
Budapest: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Fürdőhelyzet Miskolcon: még a Barlangfürdő is bezár a válság miatt

frisshirek.hu, 2022. október 04. - 12:43
Fürdőhelyzet Miskolcon: még a Barlangfürdő is bezár a válság miatt
Az egekbe szökő energiaárak komoly döntések meghozatalára kényszerítették a Miskolci Fürdők vezetőit, kénytelenek 110 főt elbocsátani.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Miskolci Fürdők Kft. október 3-tól átmenetileg szünetelti fürdőszolgáltatásait az Ellipsum Élményfürdőben - jelentették be. A döntést időszerűvé vált javítási munkálatokra hivatkozva hozták meg, hasonlóan az Ellipsum Strandfürdőnél (régi nevén Miskolctapolcai Strandfürdő), ahol megkezdődik a több mint egy éve leégett infraszauna bontása és helyreállítása, így a wellness részleg a munkálatok miatt október 3-tól nem látogatható - írja közleményében az önkormányzat.

A többi miskolci fürdő sem marad nyitva. A mindenkit sújtó energiaválság és infláció, a magas gáz és villamos áram ára kemény döntések meghozatalára kényszeríti a Miskolci Fürdők Kft.-t is. Ezért október 10-től határozatlan ideig a Miskolctapolca Barlangfürdő és a Selyemréti Strandfürdő is szünetelteti fűrdőszolgáltatásait - jelentették be. 

Egyúttal a fürdőket üzemeltető cég a jogszabályoknak megfelelően csoportos létszámcsökkentés szándékát jelentette be a Kormányhivatalnál, melynek létszáma összesen 110 fő.

A Miskolci Fürdők Kft. vezetése a Miskolc Holding Zrt.-vel egyeztetve a tagvállalatoknál lévő nyitott pozíciókat ajánlja fel egyes szakterületek dolgozóinak, illetve a létszámcsökkentéssel érintett dolgozók esetében a Miskolci Paktum Iroda bevonását is kezdeményezte annak érdekében, hogy a létszámleépítéssel érintett állásokban dolgozó kollégák mihamarabb új állást találjanak - jelezték.

Fotó: ellipsumfurdo.hu