A minket körülvevő reklámzajban, információáradatban nincs egyszerű dolga annak, aki meg akarja ragadni az emberek figyelmét, pláne egy politikusnak. Még akkor sem, ha olyan fontos dologról van szó, mint az állatok védelme. Baracskai József Zalaszentgrót város polgármestere Pixel-el közös munkanapján az állatok elfogadására, szeretetére hívta fel a figyelmet egy fotó erejéig.

A munkahelyek többsége az utóbbi években elfogadóbbá vált a kutyatartásra, egyre több irodába engedélyezik, hogy a dolgozók bevihessék kedvencüket, természetesen ehhez szükség van arra is, hogy a kutyusunk illemtudó és jól szocializált legyen. Stresszlevezető terápiának is kiváló egy-egy kósza bunda simogatás, lelkes kutyapacsi a feszített munkában.

Assisi Szent Ferenc élete során azt hirdette, hogy nemcsak embertársainkat kell szeretnünk és tisztelnünk, hanem mindent, ami körülvesz minket, legyen az akár élő, akár élettelen. Az Állatok Világnapjának célja, hogy az ember-állat barátságot megerősítse és felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára, hiszen az állatok nemcsak boldogabbá teszik életünket, de segítik is mindennapjainkat.

Ezen a napon – sok-sok éven át – minden évben a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség és tagszervezetei felvonulással emlékeztek meg az Állatok Világnapjáról, napjainkban ez a jó szokás már tovatűnt.

Fotó: Baracskai József Facebook oldala