Sorra jelentik be az éttermek, vállalkozások, hogy bezárnak, vagy éppen csökkentett nyitvatartással dolgoznak.

Az 1983 óta családi vállalkozásban üzemeltetett Karaván étterem Kisbucsán is erre a lépésre kényszerül a téli hónapokban. A vendéglátóegység nemcsak az átutazók, hanem a környék egyik ismert és kedvelt étterme. Hetente családbarát árakkal, házias menüajánlattal és A'la cart étlappal  várták a korgó gyomrú vendégeket. Azonban az irreálisan megemelkedett rezsiköltségeket ők sem bírják kitermelni, mert bárhonnan is próbálnák kispórolni, nem lehet. Paradoxon a helyzet, mivel ha az árakon emelnek, elveszítik a vendégkört, a kutya sem tudja kifizetni. Ha a nyersanyagon spórolnak, ehetetlen lesz az étel, ismét vendéget veszítenek. Amennyiben nem tudnak munkabért fizetni, nem találnak alkalmazottat, ha pedig a számlákat nem fizetik, nem működik a sütő, a tűzhely,nincs villany, fűtés és sorolhatnánk tovább.

Vasárnap megjelent Facebook posztjukban írták:

" A megnövekedett nyersanyag illetve energiaárak miatt, hosszas vívódás után, a BEZÁRÁS mellett döntöttünk! Hiába emelnénk tovább árainkat,azzal sem fejlesztésre, sem munkabérre nem tudnánk fordítani, csak "valakinek a zsebébe" öntenénk a pénzt.Elveinkkel teljesen ellentétes lenne ez az üzletpolitika, hiszen mindig családbarát árakkal dolgozó kis étterem voltunk.Ahhoz, hogy a jövőben is így maradjon, meghoztuk a döntést, hogy TÉLRE BEZÁRUNK."

A tervek szerint, a vendéglő tavasszal újra megnyitja kapuit.

Fotó forrása: https://www.facebook.com/karavanvendeglo/