2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -2o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Orbán Viktor: Brüsszel hazudott!

frisshirek.hu, 2022. szeptember 30. - 07:35
Orbán Viktor: Brüsszel hazudott!
Az őszi parlamenti ülésszak kezdetével visszatért Orbán Viktor is a péntek reggeli, a Kossuth Rádiónak adott interjúihoz. A mai téma a nemzeti konzultáció volt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Orbán Viktor kora reggel, fél nyolckor már mikrofon előtt vázolta fel a szerdai kormányülésen meghozott döntés fontosságát. Elmondta, hogy a 12 év alatt megtanulta, be kell vonni az állampolgárokat a legfontosabb kérdésekbe. Úgy véli, 

esélyt kell adni az embereknek, hogy elmondhassák a véleményüket.

Hozzátette, a nemzeti konzultációt a legesélyesebb véleménycsatornának tartja. 

Majd azzal folytatta, akkor is száz dollár környékén lenne például az olaj és a gáz ára, de az még menedzselhető helyzet lenne a rezsiszabályok változtatása nélkül is.

Hazudtak Brüsszelben

– jelentette ki Orbán Viktor. Hozzátette az uniós vezetők azt mondták, a szankciókat nem terjesztik ki Európára. Majd mégis megtették. 

Október vízválasztó

- hangsúlyozta Orbán Viktor.

Hozzátette: bár hamarosan Prágában európai uniós vezetők találkozója lesz, ezen az energetikai szankciókat még nem tudják megújítani. Arra majd egy későbbi időpontban lesz alkalom, s véleménye szerint akkor már lesz lehetőségük belátni az eddigi hibájukat, és kijavítani azokat.

Orbán Viktor az interjúban kitért arra is, hogy Magyarországban biztosított az elegendő energia.

A jelenelegi helyzetben 4-5 hónapot is kibírnánk még abban az esetben is, ha teljesen leállnának a szállítások.

A beszélgetés további részében kitért arra is, hogy a magyar kormány milyen módon védi a családokat. Emlékeztetett a barnakőszén-, illetve tüzifa-programra, illetve hogy továbbra is fenntartják az ársopokat és a kamatstopot. 

Orbán Viktor elárulta azt is, hogy munkahelyvédelmi programok kidolgozását indították el, de ennek részleteiről még nem beszélt a kormányfő.