Október 2-án, vasárnap 10.00-16.00 óra között a családokat várjuk egy érdekes, játékos családi napra, ahol a hőkamera kipróbálásán át a rendőrségi drog és robbanószer-kereső kutyákkal való találkozásig számtalan izgalmas programon vehetnek részt. 13.00-15.00 óra között pedig hagyományainkhoz híven az örökbefogadókat köszöntjük. Őket 13.00-kor várjuk az Elefántház előtti teraszon (eső esetén a Természetvédelmi Oktatóközpontban) - olvasható a vadaspark oldalán.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály, a Humánigazgatási Szolgálat, a Megyei Baleset-megelőzési Bizottság, a Rendészeti Igazgatóság Közrendvédelmi Osztály, valamint a Bűnmegelőzési Központ közreműködésével igazi különlegességekkel készülnek.

A programok sorából kiemelkedik a Készenléti Rendőrség Zenekarának fellépése 12.00 órától a Pelikán büfétől indulva, valamint Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Osztály Kutyás Alosztályának bemutatója 12.30-tól az Elefántház előtti területen.

Az állatok világnapját október 4-én ünneplik, ezen a napon az óvodás és iskolás csoportokat várják – játékos programokkal – egy ismeretterjesztő napra 09.00 és 14.00 óra között. A korábbiaktól eltérően a programokon való részvétel nem kötött regisztrációhoz.