Pénteken háromszintes családi ház pincéjében égett a tűzifa Gyulaházán, a Táncsics Mihály utcában. A kisvárdai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen lévők megkezdtéka tűz oltását. Az időközben megérkezett tűzoltó egységek négy gázpalackot hoztak ki az épületrészből, majd két gyorssugárral megfékezték a lángokat.

Vasmegyeren a lerakódott korom izzott egy családi ház kéményében. A Dózsa György utcában lévő épülethez a nyíregyházi hivatásos és az ibrányi önkormányzati tűzoltók érkeztek, akik az izzó részeket kéziszerszámok segítségével eltávolították.

Nyíregyházán, a Rákóczi utcában lévő üzletház homlokzatának a vakolata mintegy öt négyzetméteren levált. A város hivatásos tűzoltói gépezetes tolólétra és kéziszerszámok segítségével szüntették meg a balesetveszélyt.

Szombaton is gondot okozott a kéményben izzó lerakódott korom, ekkor tiszaeszlári családi házhoz riasztották a tűzoltókat. A nyíregyházi hivatásos és a tiszavasvári önkormányzati tűzoltók kéziszerszámok segítségével szüntették meg az az izzást.

Nyírbátorban egy tíz méter mély száraz kútba esett macskához kértek segítséget. A Kölcsey utcában lévő kútba a város hivatásos tűzoltói dugólétrát helyzetek, úgy ereszkedtek le és emelték ki a bajbajutott négylábút. 

Vasárnap egy rakamazi lakatlan épületben keletkezett tűz a Horgász utcában. A nyíregyházi hivatásos, a nyíregyházi, valamint a rakamazi önkéntes tűzoltók a füstölést megszüntették és átszellőztették az épületet. 

Az árokban a tetejére borult egy személygépkocsi Csengernél. A város önkormányzati tűzoltóit riasztották a balesethez, kerekeire állították a járművet, majd áramtalanították. 

Csengerben egy családi ház udvarán keletkezett tűz. A meggyulladt gumit a csengeri önkormányzati tűzoltók gyorssugárral és kéziszerszámokkal oltották el. 

Újfehértón, a Vasút utcában a tűzhelyen égett oda az olaj és a ház füsttel telítődött. A város önkormányzati tűzoltói a füstölést megszüntették majd átszellőztették az ingatlant - írja a megyei katasztrófavédelem. 

fotó: pexels