Rogán Antal 446 millió forint 2021-es jövedelemről számolt be (szja-kedvezmény nélkül, valószínűleg ezt gyermekei miatt Rogán-Gaál Cecília veszi igénybe)  – írta meg a G7, amely cikkében emlékeztetett arra, hogy a kormánytagoknak – a vagyonuk mellett – a jövedelmükről is nyilatkozatot kell adniuk.

A 24.hu szemléjében olvasható, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter elsősorban feltalálói munkásságának köszönheti azt, hogy listavezető a kormánytagok között. 

A G7 összesítése alapján Süli János a második, akinek éves fizetése 73,2 millió forint volt, a harmadik helyen Vitézy Dávid végzett 68 millióval.

A kormányzati vezetők fizetését a választások után sikerült jelentősen megemelni. Orbán Viktor sem szerénykedett most már, a saját miniszterelnöki fizetését 70 százalékkal emelte – így ma már képviselői tiszteletdíjával együtt 4,8 milliót vihet haza.

A kormányzatok szja-bevallásának nyilvános adatai és juttatásait is meg lehet találni a kormányzati portálon. A keresőben ehhez be kell írni a politikus nevét, és kézzel írt, szkennelt pdf-ekből ugyan, de hozzájuthatunk az adatokhoz.

Az adatokból jól látható, hogy

gazdasági megtorpanás idején, az energiaárak elszállásakor, 2022. júniusában sikerült a kormánynak egy olyan béremelést levezényelnie a saját vezetői számára, mely valószínűleg példa nélkülinek minősül.