A Quimby közel három év kihagyás után, október 1-jén a Budapest Parkban áll újra teljes létszámban közönség elé. Hosszú kálvária ér véget ezzel remélhetőleg - írta az szmo.hu. A nagy visszatérést, a koncertet facebook-oldalukon jelentették be, erről a frisshirek.hu is beszámolt. Az utolsó közös koncert 2019 karácsonyán volt, majd a covid járvány alatt bejelentették, hogy Tibi terápián vesz részt, így határozatlan időre visszavonulnak, pihennek.  

Tavaly, hosszas hallgatás után először egy Plusz-Mínusz névre hallgató koncertfilmmel hallattak magukról, amelyben vendégénekesek ugrottak be Tibi helyére.

A koncert jövő szombati időpontja most már véglegesnek mondható, de a most megjelent kisfilmen kívül semmilyen médiaszereplést nem vállaltak. A videóból betekinthetést kaphatunk arról, micsoda drámák zajlódtak le a zenekarban. 

A Szeretlek Magyarország idézett pár választ, próbáljuk ebből összerakni a múltat.

„Tibi megint kihullott a világegyetemből”.
„Olyan szépen elmondtad ezzel az allegóriával, hogy csak bólogatni tudok. Ezt a széthullást kell összepakolni, ami hosszú folyamat, nem megy csettintésre."

Hogyan tovább? 

„Olyan volt az egész, mint egy küzdősport, és az, hogy ezek a dolgok ismétlődnek, engem is mélyen elgondolkodtatott, érdemes-e folytatni”

– fogalmazott Tibi, aki szerint azokon a szakaszokon kívül, amikor nem volt jelen, mindig úgy csinálta a zenekart, hogy belehalt, mert csak így látta értelmét. Majd hozzátette:

„Nem kell ezt mindenképp csinálni, de bennem van a gyermeki kíváncsiság, vajon mit tudunk kihozni ebből az újabb korszakból”

– tette hozzá.

A koncerten új szám nem lesz, de a régi dalokat így jó lesz újra meghallgatni október 1-jén a Budapest Parkban.