A 444 beszámolója szerint Londonban Federer korszakos riválisával, a spanyol Rafael Nadallal oldalán lépett pályára az európai válogatott tagjaként az amerikai Jack Sock és Francis Tiafoe ellen.

A mérkőzést rendkívül kiélezett utolsó játék végén az amerikaiak nyerték, de ennek az alkalom szempontjából nem volt nagy jelentősége.

Utolsó pontjai egyikeként Roger Federer ütött még egy gyönyörű röptét, meccspontjuk is volt adogatásnál, de végül nem tudtak élni vele.

A befejezés után percekig felállva tapsolta a közönség Federert, aki alig birkózott meg könnyeivel.

Egy rövidfilmet is levetítettek a nézőknek, amelyben röviden lepörgették svájci zseni 24 éves karrierjének csúcspontjait

Federer a vele készült helyszíni interjúban sem igazán tudta visszafogni érzelmeit. Megköszönte a szurkolóknak, riválisainak és családjának is a támogatást pályafutása alatt.

A 444 megjegyezte: még Rafael Nadal is látványosan elérzékenyült a helyszínen...

Különleges atmoszférát adott a pillanatoknak, hogy Federer a teniszvilág legnagyobb legendái, Björn Borg, John McEnroe és Rod Laver jelenlétében búcsúzhatott. Az ünneplés részeként társai vállukra is felvették Federert, aki mindenkit végigölelt a pálya mentén.

A 41 évesen búcsúzó klasszist végül családja is köszöntötte a pálya szélén, mielőtt utolsó útjára indult, hogy elköszönjön szurkolóitól a londoni O2 Arénában.

Roger Federer 20 Grand Slam-trófeával fejezte be teniszpályafutását.

Fotó: Roger Federer svájci teniszező, 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes edz a Laver Kupa előtt a londoni O2 Arénában 2022. szeptember 21-én. A 41 éves korábbi világelső játékos szeptember 15-én bejelentette, hogy a Laver Kupa profi pályafutásának utolsó bajnoksága lesz, utána visszavonul a versenyzéstől. A fedett keménypályás nemzetközi férfi tenisztornát szeptember 23. és 26. között rendezik Londonban. MTI/AP/Kin Cseung