Országszerte híres Győr – és szerencsére nem csak negatív értelemben, de a karácsonyi vásár és díszkivilágítás is rengeteg embert vonz. Látványa, minősége, már-már vetekszik a csodaszép bécsi adventi vásáréval, az emberek szerint.

Gondolhatnánk, hogy a mai gazdasági helyzetben, intézménybezárások közepette talán a város spórol majd a töménytelen mennyiségű karácsonyi csecsebecsén, ám a Győr–Szol felhívása némileg reményre ad okot, hogy ez mégsem így lesz. Vagy éppen sajnálatos, hogy még sem így lesz...

Fenyőfa-felajánlásokat várnak a lakosságtól. A legtöbb helyen megpróbálnak hozott anyagból dolgozni, és olyan fákat díszíteni, amik adottak, ám vannak fában – fenyőfában gyér területek is, ahova jó volna kihelyezni párat.

Magántulajdonban lévő, könnyen kivágható, több méteres fenyő-ajánlásokat várnak, amiket szívesen néz majd akár volt gazdája Győr valamelyik városrészben, szépen felöltöztetve.

Bár a karácsony nem marad el, és nem is maradhat, azért reméljük, hogy a gazdasági helyzetre tekintettel idén valamivel szerényebb adventi bulit csapnak a városban, és a fennmaradt összeget talán jótékony célra fordítják. Mondjuk olyan kisgyerekeknek is kerül valami a fa alá, ahol választani kell a fűtés és az ajándék között…


Kép: pixabay – illusztráció