Szeptember 25-én időközi választást tartanak Miskolc 3-as számú egyéni választókerületében, mivel a terület eddigi önkormányzati képviselője, Hegedűs Andrea áprilisban a DK listájáról bekerült a parlamentbe, a két képviselői poszt pedig összeférhetetlen egymással. Ezzel pedig érdekes helyzet állt elő, ugyanis a múlt újra kopogtat Hejőcsabán, méghozzá az „Magyarország előre megy, nem hátra” szlogen kíséretében. A Fidesz jelöltje, Barta Gábor ugyanis korábban már betöltötte ezt a posztot, de 2019-ben már nem indította újra a pártja. Vele szemben Sebe-Gazdig Judit indul Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesület és a benne együttműködő szervezetek közös önkormányzati képviselőjelöltjeként.

Sebe-Gazdig Judit arról is beszélt a minap.hu-nak, hogy miket tartana előtérben képviselőként.

Hegedűs Andrea projektjeinek befejezését tartom a legfontosabbnak, hiszen a folyamatosságra szüksége van egy választókerületnek. Hármat emelnék ki ezekből a közösségfejlesztés jegyében. Martinkertvárosban egy szabadtéri színpad és nézőtér kialakítása, ahol kisebb rendezvényeket lehetne tartani a kertvárosban élők számára. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház hatalmas kertjében egy játszóteret szeretnénk kialakítani EU- szabványos játszóeszközökkel, hogy a gyerekek védett körülmények között tudják eltölteni a szabadidejüket szüleikkel. Emellett a hármas választókerületben minden elavult játszóeszközt mielőbb le kell bontatni és kicserélni. A Testvérvárosok útja 20-22. szám előtti zöldterületen pedig el fog készülni a kutyafuttató, ami a lakók régi vágya. Ezeken kívül természetesen még sok minden tervezés alatt van. Fontos számomra a kapcsolatteremtés, az aktív együttműködés a választókkal, és megígérhetem, hogy a megoldásra váró feladatokat velük együtt térképezzük fel – nyilatkozta a városi portálnak.

Barta Gábor szintén beszámolt a terveiről.

Negyedik generációs hejőcsabai család sarja vagyok, de a választókörzetnek nem csak ezen a részén mozgok otthonosan: sokat dolgoztam a Martinkertvárosban és a Népkertben, az avasi és belvárosi részeket pedig szerteágazó családi, valamint baráti kapcsolataim révén ismerem jól. Szerintem a fejlődésről nem csak beszélnünk kell. Úgy vélem, ez a városrész az utóbbi években mostohagyermekként volt kezelve, ez ellen szeretnék tennimondta a minapnak a fideszes jelölt.

A választókörzetben élők szavazhatnak Fülöp József Istvánné Ibolyára, a Munkáspárt miskolci szervezetének elnökére is, akit pártja mellett az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom is támogat.

 KÉPFORRÁS: a képek a jelöltek hivatalos Facebook oldalairól származnak