Szeptember 21-én, azaz szerdán érkezett a bejelentés a megyei rendőr-főkapitányságra, mikor egy tiszabői lakos elpanaszolta a helyi sírkertben látottakat. A polgár elmondta, hogy megdöbbenve tapasztalta, mikor felkereste hozzátartozója végső nyughelyét, amelyről egy angyalszobor, egy mécsestartó és egy napelemes gyertya hiányzott, egy másik angyalszobrot is letört valaki a sírról, amelyet viszont otthagyott - számolt be a panaszos bejelentésről a rendőrség honlapján.

A rendőrök azonnal kisiettek a helyszínre, ahol már több felháborodott érintett fogadta őket, akik hozzálátták káruk felsorolásához: márványszobrot, gipszből és porcelánból készült Jézus-, angyal- és galambszobrot döntöttek le vagy tulajdonítottak el.

A tanúk kihallgatása után tartottak teremszemlét a rendőrök, és végigelemezték az elérhető kamerafelvételeket is. A nyomozásnak köszönhetően hamar kézre kerülhetett a tettes, akit már elő is állítottak a Kunhegyesi Rendőrőrsre, ahol – egyelőre – 5 rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Különösebb magyarázattal nem állt elő arról, miért is követte el vandalizmust.

A nyomozók az eltulajdonított kegytárgyakat a jogsértő édesanyjának nyughelyénél megtalálták, azonban a kárt elszenvedett sértettek beazonosítása tovább folytatódik, így biztosra vehető, hogy a terhelt bűnlajstroma tovább bővül - zárta közleményét a portál.

A kép forrása: police.hu