A 24.hu vette észre a parlement az oldalán a benyújtott dokumentumokat. Az egyik törvényjavaslat címe: Az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes törvények módosításáról címet kapta, amely az alábbi módosításokat tartalmazza.

Az információszabadságról szóló törvényen belül könnyebbé teszi a közérdekű adatokhoz való hozzáférések költségeit és szabályait a veszélyhelyzet ideje alatt. Teljesen kivezetik azt, hogy a közérdekű adatok kiadásának munkaerőköltségeit kiszámlázzák az adatokat kikérőknek. Ez folyamatosan kereszttűzben volt. A kiadásra szabott 90 napot határidőt is megszüntetik.  

Létrehoz egy Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóságot, ami a Területfejlesztési Minisztérium, vagyis Navracsics Tibor tárca nélküli miniszter alatt működve ellenőrzi az uniós források elköltését. Több olyan ügyben, ahol eddig végdátum nélkül, rendeletekkel kormányozhattak, most határidőhöz lett kötve, dátumot is írtak mellé, nem csak azt, hogy a veszélyhelyzet lejárta után. Többször kritizálták a kormányt a veszélyhelyzet folyamatos hosszabbítása miatt, hogy addig rendeletekkel kormányoz - ennek most vége. 

A másik törvényjavaslat címe Az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzéséről. Ebben szerepel, hogy 

létrehozza az Integritás Hatóságot,

amire a kormány ígéretet tett, már sokszor bejelentett. Ez lesz az a független szerv, ami az uniós pénzekkel kapcsolatos közbeszerzéseket ellenőrzi.

Mivel két fontos törvényjavaslatról van szó, mindkettőhöz kétharmados támogatottság kell, emiatt volt szükséges külön benyújtani. Mindkét javaslatot Semjén Zsolt és Varga Judit nyújtotta be a kormány nevében.