Már 2018 őszén bejelentést tettek arról, hogy Tiszafüreden egy kínai élelmiszerfeldolgozó cég hatalmas beruházásba kezd. Bár 2019-ben el kellett volna indulnia az építkezésnek, 2020-ban pedig a termelésnek, akkoriban mégis elhalt ez a történet, ezért sok vicc és pletyka keringett róla a városban. Az elmúlt hetekben Ujvári Imre azonban már tényleg egy induló beruházás nyomairól posztolt a Facebookok.

Szeptember 13-án arról írt, hogy elkezdődött a feldolgozó üzem alapozása. Olyan részletes földtani megjegyzésekkel ellátva bejegyzését, mintha tudná, hogy bizonygatni szükséges: most már tényleg elindul a beruházás. Pár nappal később, mintha az első fotók nem lettek volna elég meggyőzők ismét helyszíni bejelentkezést tett, de most már légi fotókkal kiegészítve. A szeptember 20-i írásában arról számolt be, hogy az esős időjárás lassítja a munkálatokat. Nekünk semmi se jó - mondhatnánk -, ha nem esik, történelmi aszály van, ha esik, akkor meg megtorpannak a már így is 4 évet késő beruházások... Azért azonban jó hírrel is szolgált a polgármester:

Mindenképpen folytatni akarják a munkát

- szögezte le Ujvári Imre. Jó kis befektetők volnának egyébként, ha az - állítólag - megye egyik legnagyobb munkahelyteremtő beruházója egy kis esőtől le is fújná a projektet.

A kiemelt kép forrása: Ujvári Imre Facebook-oldala