2022.09.25., vasárnap - Eufrozina, Kende
Budapest: 13o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Napi 50-70kg élelmiszert kapnak a rászorulók

Hajmási Judit, 2022. szeptember 22. - 14:29
Napi 50-70kg élelmiszert kapnak a rászorulók
Idén május óta van szerződése a csokonyavisontaiaknak az Élelmiszerbankkal, így minden nap „menthetik” az élelmiszert a barcsi Lidl-ből.

Harasztia Judit, a Tulipán Biztos Kezdet Gyerekház szakmai vezetője évek óta igyekszik minél több innovációt bevezetni, hogy ezzel is segítse a településen élő hátrányos helyzetű családokat.

A Gyerekház szakmai vezetőjeként rendszeresen tartanak fejlesztő foglalkozásokat a kisgyermekeknek. A helyi óvodában is örömmel fogadták a kezdeményezést, mert a megfelelő szakmai előkészítésnek köszönhetően az óvodapedagógusoknak is könnyebb dolga van a gyerekek beszoktatásánál.

Most pedig az Élelmiszerbankkal kötött megállapodás értelmében 2024 márciusáig biztosan folytatódik az együttműködés, így napi 50-70 kg élelmiszert tudnak a helyieknek biztosítani, ez havonta tonnányi kiosztott élelmiszert jelent.

Köszönjük az Élelmiszerbanknak a lehetőséget,a Gyerekház és az önkormányzat dolgozóinak a rugalmas hozzáállást,segítőkészséget,a szállításban való közreműködést valamint a Lidl dolgozóinak a példaértékű hozzáállást,munkavégzést - köszönte meg a lehetőséget Facebook oldalán Harasztia Judit a Tulipán Biztos Kezdet Gyerekház szakmai vezetője.

A kép forrása: Tulipán Biztos Kezdet Gyerekház Facebook-oldala