2022.09.25., vasárnap - Eufrozina, Kende
Budapest: 13o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Esküt tett a Kaposvári Közgyűlés új ellenzéki tagja

Hajmási Judit, 2022. szeptember 22. - 17:23
Esküt tett a Kaposvári Közgyűlés új ellenzéki tagja
Kukuly Sándor Mihály a nemrégiben lemondott Teveliné Horváth Melinda helyét foglalta el a közgyűlésben.

Augusztus első hetében Teveliné Horváth Melinda levélben értesítette Szita Károly polgármestert, hogy lemond közgyűlési tagságáról.

Teveliné Horváth Melinda 2019 őszén jutott önkormányzati képviselői mandátumhoz Kaposváron, miután a közösen induló baloldali pártok - a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció, az LMP, a Momentum Mozgalom és a Jobbik Magyarországért Mozgalom a jelöltjeik által létrehozott Kaposváriakért Egyesülettel karöltve -  befutó helyre jelölték listájukon. Bár a képviselő nem fűzött magyarázatot a nyilatkozatához, kiábrándultságát támaszthatja alá az a mondata, mely szerint a politikai közéletben való részvételt minden színtéren teljes mértékben befejezte. A volt képviselő további sikeres munkát kívánt a testület tagjainak –írta meg akkor a kaposvármost.hu hírportál.

Teveliné már a második ellenzéki képviselő, aki lemondott mandátumáról ebben a ciklusban, korábban Molnár Péter megüresedett helyére Pintér Attila ülhetett be.

A képviselőnő leköszönése után az ellenzéki pártoknak 30 nap állt a rendelkezésükre, hogy feltöltsék a megüresedett helyet, mivel ez nem történt meg, így a jogszabályoknak megfelelően Kukuly Sándor Mihály, a listán következő személy lett a közgyűlés tagja, aki a mai napon le is tette hivatali esküjét.

Az újonnan esküt tett képviselő az Ifjúsági és Sport Bizottság és a Köznevelési, Tudományos és Kulturális Bizottság tagja is lett, ahol szintén a lemondott jobbikos képviselő helyét vette át.

Így a 2019-es választási eredmény ellenére, amikor is az MSZP-nek nem jutott be képviselője a közgyűlésbe, a mai nappal 2 főre emelkedett a számuk. Kukuly Sándor Mihály ugyanis bár közös listán került a testületbe, az MSZP kaposvári elnöke.

Fotó: