Régen sokszor fordulhatott elő, de hogy-hogy nem a rendszerváltás óta elég ritkán történhetett olyan, hogy egy rendőr egy belügyminisztériumi államtitkárral keresett volna fel egy magyar állampolgárt. Most, 2022 őszén azonban ismét hírt adhatunk ilyesmiről, dr. Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy ugyanis Rétvári Bencével közösen kerestek fel otthonában egy nyugdíjast.

Olyan messzire még nem szaladtunk vissza az időben, hogy valóban fekete autóval érkezzenek. A videó tanúsága szerint odasétáltak a helyszínre, bár lehet, éppen azért, hogy ezt a fekete autós „nosztalgiát” elkerüljék.

A nyugdíjas asszonynak azonban szerencséje volt, nem meghívást kapott egy börtönbe, hanem éppen ellenkezőleg, egy kedvező hírről számolt be a rendőr és a politikus a számára. Történt ugyanis, hogy idén július 1-én az M7-es autópálya leállósávjában szabálytalanul megállt. Mint mindig ilyenkor, érkezett a csekk. Az idős asszony ezt azonban megfellebbezte, nem jókedvében használta ugyanis a leállósávot, hanem azért, mert unokája a gépkocsiban fuldokolni kezdett – számolt be az esetről a police.hu.

Bár a KRESZ előírásai szerint a rosszullét sem elegendő indok ahhoz, hogy valaki egy autópálya leállósávjában csak úgy megálljon – akkor mi indokolhatja egyáltalán? –, ennek ellenére a Budapesti Rendőr-főkapitányság másodfokon jótékonyan megsemmisítette az első fokú határozatot. Rétvári Bence Facebook-oldalán a rendőrség döntését a így kommentálta:

A szabályok és törvények mindenkire vonatkoznak, ám az emberi élet védelme mindennél fontosabb, így a rendőrség a törvény adta kereteken belül tud emberséges döntést hozni az ehhez hasonló esetekben.

Ennek jóhírét és a fellebbezési illeték visszatérítését vitte karöltve egy virágcsokor kíséretében rendőr és politikus. Az esetre a rendőrség (bizonyára önként) annyira büszke, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán rögzített bejegyzésként van kitűzve egy megható melódia kíséretében a videó.

A borítókép illusztráció, forrása Rétvári Bence Facebook-oldala