A férfi 2021. szeptember 6-án, kora reggel autóval Debrecenben egy forgalmas, kétszer két sávos úton közlekedett. A baleset időpontjában gyér volt a forgalom, szürkületi fényviszonyok voltak, az útszakasz forgalmát szabályozó közlekedési jelzőlámpa villogó sárga jelzést adott. Az autóban négyen utaztak, valamennyien használták a biztonsági övet. 

A férfi rendkívüli figyelmetlensége folytán nagyon későn vette észre azt, hogy vele szemben mindkét forgalmi sávban, illetve mellette is megállt egy-egy gépjármű a zebra előtt, ahol a gyalogos folyamatosan, normál tempóban haladt át. Az illető már majdnem átért, amikor a sofőr a zebra előtt nem állt meg, így a járműve bal oldali első részével elütötte a gyalogost.

A baleset következtében a gyalogos olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A bíróság megállapította, hogy a férfi súlyosan gondatlan KRESZ szabályszegésének következtében okozta a balesetet és ennek következtében okozta a gyalogos halálát.

Az ügyben a  nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon.

A járási ügyészség a vádiratában indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat végrehajtandó fogházbüntetésre ítélje és meghatározott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől - írja az ügyészégi közlemény.