2022.09.25., vasárnap - Eufrozina, Kende
Budapest: 13o - 14o
Az ország 19 megyéjében

A hónap végén startol a 34. Villányi Vörösbor Fesztivál

frisshirek.hu, 2022. szeptember 22. - 13:40
A hónap végén startol a 34. Villányi Vörösbor Fesztivál
Idén ősszel is várja az érdeklődőket a Villányi Vörösbor Fesztivál, amely az évek során az ország egyik leghíresebb borászati-kulturális rendezvényévé nőtte ki magát.

A programsorozatra szeptember 30. és október 2. között kerül sor, a szervezők arra számítanak, az idén is többezer látogató érkezik Villányba, a bor városába. A Villány város szervezésében, a borászatok és pincészetek összefogásával megrendezett három napos nyár-záró és ősz-köszöntő rendezvény minden évben október első hétvégéjén várja a bor-, a gasztro-kultúra, a hagyományőrzés és a művészetek iránt érdeklődő vendégeket.

A szervezők tájékoztatása szerint a három napos ünnepi hétvégére közel 30 borászat és számos neves pincészet települ ki a Rendezvénytérre a legjobb vörösboraival, a legendás Pincesoron pedig a régió borai mellett koncertek és étel-különlegességek, a Diófás téren és a Fő téren szintén koncertek, gyerekprogramok és ismeretterjesztő előadások várják a látogatókat.

A programok szeptember 30. pénteken 14 órakor veszik kezdetét borkóstolással, pincelátogatással, a borvidék bemutatásával. Az ünnepélyes megnyitón, este 18 órakor bemutatkozik a Villányi Általános Iskola Mazsorett csoportja és a Villányi Kikerics Óvoda német tánccsoportja, majd köszöntőt mond Mayer István, Villány Város polgármestere és a Villányi Borrenddel együtt megnyitja a rendezvényt. Az első napot több neves előadó koncertje, illetve a 23:50-kor kezdődő utcabál zárja.

A rendezvény további részletes programja ezen a linken keresztül érhető el.  

A kép forrása: villanyiborfesztival.hu