Legyen szó éttermi ebédről, vacsoráról, esetleg vásárlásról, ha szól a zene a háttérben, a vendégek mindig kényelmesebben érzik magukat. Kell ehhez engedély bárkitől? Bizony kell!Fontos tudni, hogy a dalszerzők (és szövegírók) terméke a zene, ami elengedhetetlen a mentális egészséghez, amihez emlékek kapcsolódnak – és ez mind segíti azt, hogy a vendégek kellemes hangulatba kerülve minél több időt töltsenek az éttermekben és szálláshelyeken. Ahogyan teljesen természetes, hogy egy pék, a hentes, az autószerelő vagy bármelyikünk pénzt kér a produktumáért, úgy a zenészek és dalszerzők jogdíja is ugyanezt a célt szolgálja.Ezért a büntetés elkerüléséért, érdemes felvenni a kapcsolatot az Artisjusszal.

Az 1981.-ben született zalaegerszegi férfi egyéni vállalkozóként 2018. január 18. napjától üzemeltetett egy Zalaegerszeg, Eötvös József u.-i pubot, valamint 2017. április 12. napjától a Zalaegerszeg, Kovács Károly téri autóbusz pályaudvaron lévő büfét, mindkét üzlethelyiségben nyilvános zeneszolgáltatást biztosítva.

A vádlott fenti üzlethelyiségek üzemeltetése során 2017. április 1. napjától 2020. június 20. napjáig tartó időszakban a nyilvános zeneszolgáltatással kapcsolatban többszöri felszólítás ellenére sem tett eleget teljes mértékben a jogdíj jogosultjának, az ARTISJUS Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület felé fennálló szerzői jogdíjfizetési kötelezettségnek, mely cselekményével megszegte a szerzői jogról szóló törvényben foglaltakat és a szerzői jog jogosultjainak 1 133 519 Ft vagyoni hátrányt okozott.

 A Zalaegerszegi Járási Ügyészség szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének bűntette miatt emelt vádat- tájékoztatta lapunkat Dr.Pirger Csaba főügyészségi ügyész.