A projekt keretében megújult a város két nagy forgalmú közlekedési csomópontja, a közlekedés biztonságának növelése érdekében. A régi Bucsui úti kerékpárút és a Szombathely – Sé településeket összekötő kerékpárút építési munkálatai befejeződtek és a létesítmények a forgalom számára átadásra kerültek. A Nárai Külső úton a járda és a kerékpárút, valamint a Jáki úton a kerékpárút aszfaltozása is teljes hosszában elkészült.

Eredményesen zárult a kivitelezés a Jókai utcai kerékpárúton, a Metro körforgalom és a Söptei úti körforgalom közti szakaszon, a Szent Márton utcai, a Szent Imre herceg utcai, a Sugár úti és a Rohonci úti szakaszok esetében is. A Vépi úton a Sági út és a Vásártér utca között kétirányú kerékpárút és járda épült. A Nárai utca - Brenner körút kereszteződésében létrejött az új körforgalmi csomópont, valamint a Bartók Béla körút és a Rohonci út csomópontjának átalakítása is megtörtént – olvasható a szombathelyi önkormányzat közleményében.

A projekt megvalósítása során olyan közlekedésfejlesztési intézkedések teljesültek, amelyek javítják a fenntartható közlekedés feltételeit, hozzájárulnak a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az éghajlatváltozás mérsékléséhez és az élhető városi környezet kialakulásához.

 

Fotó: Pixabay.com