A Borkai Zsolt győri polgármester szexvicdeóinak nyilvánosságra hozatala miatt így senkit sem marasztaltak el, a DK-s Czeglédy Csaba felelősségét sem tudták megállapítani. A per majd 2023-án folytatódni fog, akkor tesz vallomást a politikus. 

A vádirat szerint Czeglédy és bűntársa volt az, aki a yachton készül szexvideó részleteit közzétette "Ördög ügyvédje" néven. Az oldalra folyamatosan kerültek ki olyan információk, amelyek gazdasági visszaélésekről, korrupcióról szóltak.

Az ügyészség szerint a bűntársak kilenc ember képmását, közülük hat személy nemi életre vonatkozó különleges személyes adatát kezelték jogosulatlanul, ezzel jelentős érdeksérelmet okoztak.

Mint emlékezetes, a botrány röviddel a 2019-es önkormányzati választások előtt, 2019 novemberében robbant ki. Borkai mégis meg tudta nyerni a választást, bár utána is folyamatosan kereszttűzben volt, így nem sokkal később lemondott a polgármesterségről. 

2022 márciusában a Veszprémi Járásbíróság emiatt 1 millió forintos pénzbüntetésre ítélte Czeglédyt, az ügy másik vádlottja félmillió forint büntetést kapott. Az ügyészség mindezt az ügy egyszerű megítélése miatt csak tárgyalás nélkül, büntetővégzésben bírálták el. A büntetővégzés ellen nem lehet fellebbezni, azonban az érdekeltek kérhetik, hogy tárgyalást tartsanak az ügyben, ahogy ez most történt.

"Ez egészen döbbenetes, nyilván így másfél héttel a választások előtt ezt az ügyet is le akarják zárni. Sem az ügyvédem, sem én nem kaptuk meg egyébként a bíróság végzését. Súlyosan törvénysértő, nyilvánvalóan politikailag motivált döntést hozott a Veszprémi Járásbíróság. Ugyanis álláspontjuk szerint ez egy - jogi nyelven szólva - "egyszerű megítélésű" ügy, amiben ezért nem kell tárgyalást sem kitűzni. Csakhogy tavaly december 16-án a Pesti Központi Kerületi Bíróság már döntött erről, mégpedig ezzel ellentétesen és jogerősen: kimondta, hogy ez nem egyszerű megítélésű ügy, nem zárható le büntetővégzéssel. Veszprémben ezt a döntést bírálták felül jogellenesen. Fegyelmi eljárást fogok ezért kezdeményezni az eljáró bíróval szemben.

Mondtam sokszor, de megteszem újra: büszke lennék rá, ha én lennék Az ördög ügyvédje, de nem én vagyok. Egyébként nekem nagyon jó alibim van, a Szegedi Fegyház- és Börtön vendégszeretetét élveztem 2018-ban pünkösdkor, mikor az elhíresült videók Borkaiék szexpartijáról elkészültek. Az ügyészségnek gyáva módon még a pénzbüntetés is elég lenne, csak ne kelljen tárgyalást tartani. Egy csomó minden tudható az ügyben, az is, hogy Borkai Zsolt egy évvel korábban már tudott a szexvideó létezéséről, mert Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója értesítette őt. Mégis engem vontak eljárás alá. A felvételeket sem én készítettem, és nem én hoztam Kubatov tudtára a létezésüket" - nyilatkozta még a márciusi per cégén a blikk.hu oldalának Czeglédy.