Az 1958.-ban született nagykapornaki férfi 2021. október 1. napján, az esti órákban a Nagykapornak, Fő utcai sörözőben erősen ittas állapotban kötekedni kezdett két férfivel.  A vádlott hosszas kötekedő magatartást követően a söröző teraszán odament egyikőjükhöz, két kézzel megragadta a ruházatát, és dulakodni kezdett vele. A dulakodás során a vádlott ittassága miatt a földre esett.

A férfi a vádlott magatartása miatt úgy döntött, hogy inkább hazamegy, ezért lement a teraszról a járdára, azért, hogy ott megvárja társát és együtt haza induljanak. A vádlott eközben továbbra is szidalmazta, provokálta és veréssel fenyegette, majd a teraszról kihajolva akarta elérni, egy sörösüveggel próbálta megütni őt, azonban mivel a járdán álló férfit a teraszról nem érte el, a sörösüveggel, és egy pohárral megpróbálta megdobni. A társa ekkor a védelmére kelve odament a vádlotthoz, és köztük dulakodás alakult ki. megütötte a vádlottat, aki az ütések elől hátrálni kezdett, és a terasz lépcsőjéről leesett.A vádlott cselekményével olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat-tájékoztatta lapunkat Dr, Pirger Csaba főügyészségi ügyész.

Fotónk illusztráció, forrás: Pixabay