A szeretlekmagyarorszag.hu figyelt fel egy Facebook-csoportban folytatott bejegyzésre arról, hogy egy Pest megyei polgár hatósági áras tüzifát szeretett volna rendelni a Pilisi Parkerdő szentendrei irodájától. A Tegyünk együtt a Pócsmegyer-Surányi közösségért csoportban a hölgy leírta, hogy ez bonyolultabb vásárlás, mint előre gondolnánk.

Kiderült ugyanis, hogy nincs méteres csak 5 méteres darabokban kapható a fa, amelyet a helyszínen nem lehet kisebb méretre vágni, viszont az elszállítás költsége is az igénylőt terheli.

A „hatósági áras” tüzifához tehát szükség van egy daruskocsira és a feldarabolás lebonyolítására is, amely jócskán megdrágítja az eredetileg olcsóbban tartott fűtési eszközt. A lap megkereste a Pilisi Parkerdőt is, hogy miért csak ilyen módon van lehetőség tőlük hatósági áras tüzifát kapni, de egyelőre nem reagáltak.

Egy kommentelő a bejegyzés alatt azonban felidézett egy beszélgetést, amelyet a parkerdő munkatársával folytatott. Mint leírta, a Pilisi Parkerdőn belülről kaotikusnak látják a helyzetet, mert

felülről olyan ígéreteket kommunikálnak a lakosság felé, ami egyébként gyakorlatilag betarthatatlan.

Hatósági áras tüzifát tehát kénytelenek garantálni, többet azonban nemigen tehetnek.

A kép illusztráció, forrása: unsplash.com