A nyomozás adatai szerint a férfi személygépjárművel 2022. február 2-án nem sokkal 1 óra után Szabadhídvég külterületén, a 6404-es számú úton közlekedett, amikor a pélpusztai bekötő út kereszteződésénél a rendőrök megállították. Az ellenőrzés során a gépkocsi jobb első ülésének hátsó háttámlájából kábítószergyanús anyag került elő, ezért a sofőrt az Enyingi Rendőrőrsre vitték.

A kábítószergyorsteszt MDMA és AMP reagenseket mutatott, ezért a férfit az orvosi ügyeletre szállították, ahol vért vettek tőle. Közben a vezetői engedélyét elvették.

Az eljárás során kirendelt igazságügyi toxikológus szakértő a mintákban kábítószert mutatott ki, és megállapította, hogy a gyanúsított a járművezetéskor a vezetési képességre károsan ható szerek által befolyásolt állapotban volt.  A férfi kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését tagadta, elmondta, hogy nem érezte magát bódultnak a vezetés során, és korábban ugyan fogyasztott drogot, de a vezetés előtt közvetlenül nem.

A székesfehérvári rendőrök a napokban befejezték a sárbogárdi férfival szemben folytatott ügy vizsgálatát, és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészségnek átadták.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására. A szeszes italok és a bódító szerek használata már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat váltanak ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat kimagasló. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát, mások életét is veszélyezteti!

„… hogy mindenki hazaérjen!”

Fotó: Pixabay