Pár napja adtunk hírt egy tragikus balesetről, hogy a HÉV Pomáznál elgázolt egy embert, amely miatt órákra át is alakult a közlekedés a vonalon. Azóta a rendőrség honlapján beszámolt a tragédia hátteréről is. Kiderült ugyanis, hogy egy fájóan fiatal személy a baleset áldozata, egy 16 éves diák. A fiatalember életét sikerült megmenteni, mentőhelikopter is a helyszínre sietett, de feltehetően súlyos áron élheti túl a balesetet, mert koponya és hasi sérülést, többszörös végtag-, és csípősérülést szenvedett el. Ráadásul a jelek szerint szerencsétlenség elkerülhető lett volna. A diák ugyanis nem szándékosan vetette magát a rohanó szerelvény elé, hanem figyelmetlenül, zenét hallgatva egyszerűen kisétált elé.

A rendőrség által helyszínen kikérdezett tanúk egybehangzóan azt állították, a fiú lehajtott fejjel, fülében fülhallgatóval érkezett az átjáróhoz. A Budakalász felől érkező HÉV vezetője pedig már hiába vészfékezett, amint meglátta a diákot, és hiába sípolt, akadt olyan tanú is, aki „Vigyázz!”-t ordítva figyelmeztette volna a fiatalembert, az a füle botját sem mozdította. Pontosabban mozdította, de a fülhallgató külön világába merülve. A szerelvény képtelen volt elkerülni az ütközést, a 8 másodperc alatt állóra fékezett szerelvény elütötte és maga alá gyűrte a testet - számolta be az esetről a rendőrség.

A Szentendrei Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást kezdeményez a 16 éves fiatalemberrel szemben, ugyanis a KRESZ szerint a vasúti átjárón a gyalogos csak akkor haladhat át, ha meggyőződött arról, hogy vasúti jármű nem közeledik. Az eddigi adatok pedig nem ez irányba mutatnak, pedig a tragédia nagy valószínűséggel néhány fejmozdulattal elkerülhető lett volna. Nagyobb odafigyelést és óvatosságot a közlekedésben! A külső zajok kizárása, az egyes érzékszervek tompítása lassítja a reakcióidőt. Közlekedni nem megszokásból, emlékezetből kell, hanem odafigyelve az állandó változókra és a közlekedés többi résztvevőjére - hívja fel a figyelmet közleményében a rendőrség.

A kiemelt kép forrása: police.hu, a képen látható az ominózus fülhallgató a sínek között.