Tízoldalas, mintegy 284 tételt tartalmazó listát tett közzé Lázár János építési és beruházási miniszter megbízásából helyettese, Csepreghy Nándor. Ezek azok az állami beruházások, amelyeket bár megterveztek, de az "elhalasztásáról és átütemezéséről” a kormány eddig döntött. A miniszterhelyettes mindezt Vadai Ágnes DK-s képviselő írásbeli kérdése után tette közzé, aki azután érdeklődött, hogy "Mely állami beruházások sorsa pecsételődött meg?"

Lázár Jánost bízták meg azzal a nem túl népszerű feladattal, hogy százmilliárd forintokat spórolva döntse el, mely állami beruházások nem valósulnak meg a pénzhiány miatt, mely projektek függesztődnek fel, egyelőre. A Csepreghy-lista a már kormánydöntéssel is jóváhagyottan meg nem valósuló fejlesztéseket tartalmazza azzal az apró kitétellel, hogy "eddig" erről döntött a kabinet. A lista már így is tetemes, hiszen közel 300 elmaradó beruházás szerepel benne. 

A hvg.hu böngészte át a listát, és megállapította, hogy ezek jelentős része közlekedési infrastruktúra-beruházás, vagyis egyelőre nem épül meg több összekötő- vagy elkerülő út, közútfelújítás vagy fejlesztés. Emellett több egészségügyi és sportlétesítmény-beruházás megvalósítását is későbbre halasztották, de az iskolafejlesztések is csak később valósulnak meg.Ezeken kívül közintézmények fejlesztése, meglévők energetikai rendszerének felújítása is elmarad.

Ha ön is átböngészné a listát, akkor a hvg.hu oldalán megteheti.