Németh 2015 óta a köztévé egyik legismertebb arca volt, az M1 bemondójaként bruttó 1 millió 739 ezer forintot keresett havonta, augusztus végén mondott fel. Szeptember elején jelentette be Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár: ő lesz a budapesti atlétikai vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. új vezérigazgatója.

A Híradó műsorvezetőjeként rengeteg emlékezetes, már-már szomorú, pikáns, egyben mulatságos pillanat fűződik a nevéhez, a Médiatanács kétszer marasztalta el azért, mert személyes kommentárt fűzött a hírekhez.

A 24.hu-nak adott interjúban Németh elmondta, ezek nem improvizált megnyilvánulások voltak, a szövegek egyeztetve voltak a szerkesztőkkel is. Az, hogy végül két eset miatt is elmarasztalást kapott, szerinte bizonyítja, hogy nincs diktatúra.

„Akkor az RTL Híradóban sem lehet hírhez politikai véleményt fűzni. Az, hogy elköszön az RTL műsorvezetője, hogy dehogy mondom, kire szavazunk, hiszen én nem vagyok propagandista, zárójelben hozzágondolva, hogy a TV2-sek meg azok – hát, határeset. De ebben a nagy diktatúrában őket nem büntették meg” – tette hozzá.

Németh az elhíresült Hadházy akcióval kapcsolatban, amikor a képviselő a parlamentben felemelte a trágár szavakkal teleírt táblát, azt mondta, az egy szerkesztői döntés volt, amibe neki nem volt beleszólása, de nem is szólt volna bele, mert nem az volt a munkája.

Az egykori híradós az interjúban többször is kiemelte:

a közmédiánál szerkesztői szabadság van, az M1 híradóban pedig az ország legjobb szerkesztői dolgoznak.

„Szerkesztői szabadság van, az RTL-nél is, a TV2-nél is és az M1-nél is” – mondta.

Németh azzal kapcsolatban, hogy személyes blogján (Németh Balázs vagyok) gyakran fogalmazott meg magánvéleményt közéleti témákban, azt mondta: „Ha kérte volna a munkáltatóm, hogy ne tegyem, akkor vagy nem teszem, vagy keresek másik munkáltatót. Nem kérte.”

Nyolc év után azért váltott, mert már nem elégítette ki a munkája, nem érezte magát elég lelkesnek. „Fantasztikus helyen dolgoztam. Nagyon büszke vagyok rá, hogy honnan hova jutott el az M1. Elmondtam, azért jöttem el, mert tanulni szeretek, és élvezni azt a munkát, amit csinálok. Új impulzusra volt szükségem.”

Új munkájáról Németh elmondta, most fejlődni, tanulni szeretne. „Lehet, hogy nem állomás, vagy ugródeszka lesz, hanem süllyesztő. Ez majd egy év múlva kiderül” – tette hozzá.

Az ugródeszkáról pedig válasza szerint a Karmelita kolostorba vezet az útja.