Nem titok, hogy Győr – kezd egy negatív pénzügyi spirálba keveredni, ez már szinte napi téma, ahogy mi is többször írtunk róla (itt és itt). Végül jött a hír, az Aqua Sportközpont és a Magyar Vilmos Uszoda szeptember 15-től „felújítás, karbantartás miatt” átmenetileg zárva tart - írta meg az ugytudjuk.hu. Ezt persze a győri lakosok nem hiszik el, szerintük ez hazugság és mismásolás. Nem karbantartás miatt zár, hanem mert nincs az üzemeltetésére pénz, és csak puszta időhúzás az egész - vélik többen.

Már csak azért is nagyon bosszantó ez a szomorú fejlemény, mert a gyerekeknek sok iskolában be van építve az úszás az oktatásba, és így természetesen megvetették a szülők az úszó felszerelést, ami a többi kiadás mellett senkinek sem hiányzott, különösen akkor, ha feleslegesen történt. Ezt tavaly Veszprémben játszották el a szülőkkel, amikor is pár alkalom után hirtelen karbantartást kellett tartani abban az uszodában, ahol a gyerekek tanultak - volna.

Annál is inkább rendkívül furcsa ez a győri történet, mert nyáron Dézsi Csaba András még a sok csúszdás, új vízi komplexum építkezésén járt, és posztolt róla a közösségi oldalán. Bízunk benne, hogy arra legalább nem kell újabb hitel a városnak. A Barátság sportparkban a szabadtéri sportolás továbbra is biztosított, a beltéri viszont ezek szerint nem. A hírek azt üzenik, hogy a központi könyvtár is bezár hétfőtől, szintén „karbantartás" miatt.

Bizonyára senkinek sem tűnik fel, hogy az éppen komoly anyagi gondokkal küzdő Győr most vág bele ennyi karbantartásba, felújításba. Láttunk már kacsát háton úszni?

A kép illusztráció, forrása: Pixabay