– Nyugat-Európa példáján látjuk, hogy ezen a fronton elég egyszer hibázni. Ahol egyszer letelepednek a más kultúrából érkező illegális migránsok, ott többé nem lehet visszafordítani az idő kerekét ,és az élet már sohasem lesz olyan, mint korábban volt. Mi azt akarjuk, és ehhez jogunk, velünk született jogunk van, hogy Magyarország magyar ország maradjon – mondta Orbán Viktor pénteken, amikor felavatta az első határvadászokat.

A hvg.hu beszámolója szerint a miniszterelnök stábjánál pedig valami bekattanhatott, hiszen négy nap alatt olyan akciófilm-trailert vágtak Orbán beszédének és a határvadászok toborzóvideójának összemontázsolásával, amihez hasonlót régen nem láttunk. 

A lap viszont rámutatott, Orbán videójából viszont kimaradt a legikonikusabb mondat – ami azonban nem a sajátja, nem J. R. R. Tolkiené: a miniszterelnök Gandalf szavait eltorzítva azt is mondta, hogy „a migránsoknak meg kell érteniük: itt úgysem jönnek át”.

– A migráció veszélye és az ebből fakadó kockázatok olyan jelentősek, hogy elhárításuk és kivédésük továbbra is az első számú feladata Magyarországnak – mondta a kormányfő.

Fotó: Orbán Viktor kormányfő érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2022. szeptember 10-én. MTI/Máthé Zoltán