A brüsszeli Politico Playbook hétfői hírlevele szerint az Európai Bizottság a Magyarországnak adott források csökkentését tervezi hazánk „rendszerszintű korrupciós problémái miatt”.

A 24.hu által szemlézett hírlevélben azt írják, a kohéziós programok közül Johannes Hahn, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosa három olyan kohéziós politikai program forrásainak 70 százalékának befagyasztását javasolta egy július 20-i keltezésű, az Európai Bizottság átláthatósági nyilvántartásában közzétett feljegyzésben, amelyeket Magyarország a hétéves költségvetéséből remélt.

Ez a megvonás a lapnak nyilatkozó Daniel Freund német zöldpárti képviselő számításai szerint a Magyarországnak járó hétéves költségvetés 20 százalékát jelenti.

Illusztrációs fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2022. szeptember 10-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán