2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Budapest: 23o - 24o
Az ország 19 megyéjében

Határozatképtelen volt a kaposvári közgyűlés

Hajmási Judit, 2022. szeptember 08. - 12:22
Határozatképtelen volt a kaposvári közgyűlés
Elszámolhatta magát Szita Károly, így döntésképtelen volt a szeptember elejére összehívott közgyűlés.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A testületi ülést Szita Károly még múlt pénteken akarta megtartani, de annak sikertelenségéről ezidáig nem számolt be sem a városi, sem a megyei sajtó. Az összehívott rendkívüli közgyűlés határozatképtelenségével előre lehetett számítani, így az is várható volt, hogy annak javaslatairól két hét múlva, szeptember 22-én tud csak szavazni Kaposvár önkormányzata.

A csúnya pofára esés annál is inkább kínos, mivel előre lehetett tudni, hogy a távollétek miatt a jogi bizottság határozatképtelen lesz, nem dönthet a javaslatokról, így önkormányzati rendeletet alkotni a törvény szerint nem lehet – olvasható a kapost.hu oldalon.

A csúszás azért is szomorú, mert a rendkívüli küldöttgyűlés témája a megemelkedett rezsi és a kaposváriak rezsitámogatása lett volna. Így viszont legkorábban októbertől lehet majd rezsitámogatást igényelni, tehát a határozatképtelenséget a kaposváriak a saját zsebükön is meg fogják érezni.

Mivel nem kellett hozzá rendeletet alkotni, azt azért el tudták fogadni, hogy a város kampányt indítson a helyes fűtési módokról. Erre az előterjesztő szerint azért volt szükség, mert sokan spórolásként szeméttel tüzelnek, ami viszont drasztikusan megemeli a légszennyezettséget. Pintér Attila önkormányzati képviselő javaslata volt a közgyűlésen még, hogy Kaposvár csatlakozzon ahhoz a programhoz, amely a lakosságnak ad lehetőséget, a hagyományos izzók kedvezményes LED-es izzókra cserélésére.

A kép forrása: Szita Károly Facebook-oldala