A testületi ülést Szita Károly még múlt pénteken akarta megtartani, de annak sikertelenségéről ezidáig nem számolt be sem a városi, sem a megyei sajtó. Az összehívott rendkívüli közgyűlés határozatképtelenségével előre lehetett számítani, így az is várható volt, hogy annak javaslatairól két hét múlva, szeptember 22-én tud csak szavazni Kaposvár önkormányzata.

A csúnya pofára esés annál is inkább kínos, mivel előre lehetett tudni, hogy a távollétek miatt a jogi bizottság határozatképtelen lesz, nem dönthet a javaslatokról, így önkormányzati rendeletet alkotni a törvény szerint nem lehet – olvasható a kapost.hu oldalon.

A csúszás azért is szomorú, mert a rendkívüli küldöttgyűlés témája a megemelkedett rezsi és a kaposváriak rezsitámogatása lett volna. Így viszont legkorábban októbertől lehet majd rezsitámogatást igényelni, tehát a határozatképtelenséget a kaposváriak a saját zsebükön is meg fogják érezni.

Mivel nem kellett hozzá rendeletet alkotni, azt azért el tudták fogadni, hogy a város kampányt indítson a helyes fűtési módokról. Erre az előterjesztő szerint azért volt szükség, mert sokan spórolásként szeméttel tüzelnek, ami viszont drasztikusan megemeli a légszennyezettséget. Pintér Attila önkormányzati képviselő javaslata volt a közgyűlésen még, hogy Kaposvár csatlakozzon ahhoz a programhoz, amely a lakosságnak ad lehetőséget, a hagyományos izzók kedvezményes LED-es izzókra cserélésére.

A kép forrása: Szita Károly Facebook-oldala