A rendőrség most lezárta annak az ügynek a nyomozását, amely még tavaly áprilisban borzolhatta a Csobánkán közlekedők kedélyét. 2021 áprilisában ugyanis egy csobánkai balesethez riasztották a szentendrei rendőröket, mert egy motorkerékpár egy autónak ütközött - számolt be az esetről a police.hu. A balesetet a gépkocsivezető okozta, aki azonban szó nélkül távozott a helyszínről, esze ágában sem volt segíteni a motorosoknak, pedig a motoron utazó két személy közül azonban az egyik súlyosan sérült meg.

A nyomozás hatására aztán az is kiderült, hogy a balesetet okozó férfi nemhogy ittas volt, hanem jogosítványa sem volt, mert éppen eltiltották a vezetéstől. A sofőr a kihallgatásakor azonban mindent tagadott. Elmondta, hogy a motoros vágott elé, ezért csak ő terhelhető a balesetért, inni egy korty alkoholt sem ivott a baleset előtt, és csak azért hagyta el a helyszínt, mert sürgősen mosdóba kellett mennie.

A magyarázkodás a Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai szívét nem hatotta meg, a férfival szemben súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntette, valamint segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait az ügyészségnek átadta - zárta közleményét a rendőrség.

A kép forrása: police.hu