Pénteken 10 órakor egyébként 500 határvadász tesz ünnepélyes esküt a Móra Ferenc Múzeumnál. Hogy miért pont ott, rejtély, a határvadászok munkájának semmi köze a múzeumhoz, cserében a belvárosban van, így teljesen lebénítja annak forgalmát.

A szeged.hu azt írja, hogy:

- Csütörtökön déltől péntek délután minimum három óráig teljesen lezárják a Huszár Mátyás rakpartot. Nemcsak járművekkel, gyalogosan sem lehet közlekedni a rakparton.

- Pénteken a Belvárosi hidat reggel hattól legalább délután kettőig teljesen lezárják. Semmilyen jármű nem mehet át rajta, de gyalog sem lehet átsétálni a Tisza felett.

- Pénteken ugyanebben az időpontban, azaz reggel hattól legalább délután kettőig teljesen lezárják a Dózsa utcát a Vár utcától az Arany János utcáig.

- Pénteken már reggel már öt órától legalább délután háromig a Roosevelt teret és gyakorlatilag az egész Stefániát valamint a Deák Ferenc utcát. Erre a lezárt területre csak külön engedéllyel lehet majd belépni.

Ez munkaidőben bénítja le az egész belvárost, ráadásul ezek forgalmas útszakaszoknak számítanak, arról nem is beszélve, hogy Szeged két hídja közül az egyiket érinti. 

Az eskütételen egyébként Orbán Viktoron kívül jelen lesz Kövér László és Pintér Sándor belügyminiszter is.

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala