2023.06.06., kedd - Cintia, Norbert
Budapest: 17o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Lehet majd alkoholtartalmú sört kapni a katari labdarúgó világbajnokságon

frisshirek.hu, 2022. szeptember 04. - 13:00
Lehet majd alkoholtartalmú sört kapni a katari labdarúgó világbajnokságon
A november 20-án rajtoló labdarúgó világbajnokság szervezői úgy döntöttek, lehetővé teszik a stadionok szomszédságában és a szurkolói zónában az alkoholtartalmú Budweiser sörök forgalmazását.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A nemzetközi labdarúgó szövetség, a FIFA tegnap bejelentette, hogy Budweiser söröket vásárolhatnak majd a mérkőzésekre kilátogató szurkolók  a 8 katari stadion szomszédságában a találkozók előtt és után. A stadionokban azonban nem lesz mód az italok megvásárlására. Ezen kívül a Fan Festival esemény keretein belül, esténként a katari főváros, Doha belvárosi parkjában, a Doha parkban is hódolhatnak majd szenvedélyüknek a folyékony kenyér szerelmesei.

A szurkolók többségét érintő, sörárusítással kapcsolatos döntés 11 héttel a világbajnokság megkezdése előtt született meg a muszlim többségű országban. Katar 12 évvel ezelőtt kezdte meg kampányát, hogy otthont adhasson az első, Közel-Keleten megrendezésre kerülő labdarúgó világbajnokságnak.

A Budweiser 1986 óta a labdarúgó világbajnokságok exkluzív sörmárkája, a terméket gyártó AB InBev 2022-ig hosszabbította meg szerződését a FIFA-val 11 évvel ezelőtt, amikor hivatalossá vált, hogy Katar ad otthont az idei, nagy érdeklődéssel várt világeseménynek.

Az alkoholtartalmú Budweiser sörök a kezdő sípszó előtt és a mérkőzések lefújását követően lesznek megvásárolhatóak a stadionok körzetében, ahol árulnak majd alkoholmentes Budweiser Zero söröket is. A Fan Festival helyszínén délután 6.30 után lesz mód Budweiser sörök fogyasztására.

Katarban kevésbé tiltott az alkoholfogyasztás mint más közel-keleti országokban, de a szabályozás itt is szigorú. Kizárólag szállodákhoz tartozó éttermekben és bárokban kapható alkohol, ha rendelkeznek az ezek árusítására feljogosító engedéllyel. Külföldiek a kormányzat által kijelölt üzletekben vásárolhatnak alkoholtartalmú italokat. Nyilvános helyen ugyanakkor illegális az alkoholfogyasztás az állam területén – írja a dailymail.co.uk.

A világbajnokság időtartamára a kormányzat enyhített az alkoholfogyasztásra vonatozó szabályozáson: 31 országból több mint 1 millió szurkolót várnak a november 20-ától december 18-ig zajló eseményre az emírségbe.

A 2019-es klubvilágbajnokság megrendezésekor már tesztelték Katarban a most bevezetésre kerülő ideiglenes rendelkezést. Három éve az akkori Bajnokok Ligája - győztes angol Liverpool, a dél-amerikai kontinensbajnok brazil Flamengo és a mexikói Monterrey labdarúgócsapatai voltak hivatalosak a tornára – a France24.com beszámolója szerint.

Kép: pixabay