A jubileumi rendezvény ünnepeltje a 15. születésnapját tartó Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál és Fejér Megyei Vadásznap. A program 8 óra 30-kor kezdődik a soponyai Fácános Hotelben. Azok, akik előzetesen regisztráltak, részt vehetnek a főzőversenyen is, a többiek számára pedig gazdag programkínálat tárul fel.

Az eseményre 18 éves korig ingyenes a belépés, a nagykorúaknak 2000 Ft-ot kell fizetni. Étkezési jegyeket a Vadex Büfé 2-ben lehet vásárolni, majd azokat ínycsiklandozó vadételekre váltani a főzőcsapatoknál. Többek között szarvas/őz/vaddisznó és muflon húsból készült finomságokra készülhetünk, de kaphatunk szarvaskolbászt vagy szarvasgombás vaddisznóhúst mortadella feltéttel is. Ezek az ételek csak ízelítők, érdemes ellátogatni a rendezvényre, és megkóstolni mindent, amit csak lehet.

Mindeközben a színpadon is tart a műsor, valamint egész napos színpadon kívüli, izgalmas programokkal is várják az érdeklődőket. A rendezvényt a Nemzetközi Vadgasztronómai Fesztivál VADEX Mezőföldi Erdő-és Vadgazdálkodási Zrt., illetve a Fácános Vadászház és Rendezvényközpont szervezi.

További részletek az esemény Facebook-oldalán olvashatók.