Augusztus 26-án elhunyt dr. Rácz Andrea Szolnok önkormányzatának aljegyzője. A bekövetkezett tragédia után tegnap tartottak először közgyűlést a városban. A veszteségről Szalay Ferenc polgármester Facebook-bejegyzésében emlékezett meg.

„A mai közgyűlésre súlyos árnyékot vetett Dr. Rácz Andrea aljegyző asszony halála, akinek kiváló szakmai munkája és kedves személyisége fájóan hiányozni fog a hivatal mindennapjaiban. Amikor ma az üres székére néztünk, mindannyiunk szeme könnybe lábadt… Andreát a város saját halottjának tekinti, nevét és emlékét megőrizzük, méltó módon fogjuk ápolni” – fogalmazta meg a városvezető. Bejegyzése további részében a közgyűlésen hozott döntéseket osztotta meg.

Rácz Andrea halála, ha csak egy pillanatra is, és csak épp a tragédiában, de egységet teremtett a kormánypárti és ellenzéki oldalon, mert személyéről egyöntetűen megemlékeztek ellenzéki politikusok közt. Dr. Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik városi elnöke részvétet nyilvánító bejegyzésében kiemelte, hogy „kiváló szakemberrel lettünk szegényebbek”, Radócz Zoltán, az MSZP megyei elnöke pedig azt írta, hogy „egy őszinte, kiváló ember távozott”.

Őszinte részvétünket fejezzük ki mi is a család tagjainak.

A kiemelt kép forrása: Szalay Ferenc Facebook-oldala