A Szinva Örökség Napok programsorozatban városszerte várták az érdeklődőket – írja a minap.hu. Az ünnep Diósgyőrben kezdődött, majd a belvárosban zárult, ahol a szimfonikus zenekar adott ünnepi koncertet, de felléptek a perecesi fúvósok és kortárs zenekarok is. Megemlékezést is tartottak az 1878-as árvíz áldozatairól. A koncertek sora az Erzsébet téren ért véget Szabó Balázs Bandájával.

A II. János Pál pápa téren fellépett a Reményi Ede Kamarazenekar, a Miskolci Csodamalom Bábszínház, a KÖDMÖN Formációs Táncegyüttes, a Foot Fighterz School csoport, a Diósgyőri Jazz Tánc Klub, a Miskolc Dixieland Band, továbbá Miskolc felfedezettjei: Éva Bence, Müller Csenge és Póczos Patrik.

Kísérőprogramként a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület népi mesterségbemutatója és játszóházi foglalkozása volt a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karának látványos kísérletei mellett.

Kiliánban a Miskolci Mazsorett Együttes, a Kalamajka Bábszínház, a 4-Dance Club Tánc és Musicalstúdió, a Vasas Nyugdíjas Tánccsoport, a Grand Jeté is színpadra lépett Lakatos Gyula, a Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola növendéke mellett.

Kísérőprogramként a Zöld Kapcsolat Egyesület hozott öko-játszóházat, a Factory Interaktív Sport sziget adott lehetőséget roller akadálypálya kipróbálására, valamint a Miskolci Otthon Segítünk Alapítvány foglalkoztatóján is részt vehettek az érdeklődők, de volt termelői vásár is.

A Győri kapuban a Galiba Társulat, a Diri-Dongó együttes, a Double Trombone Band, a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány és a The Acoustic Affair is szórakoztatta a közönséget. Itt kísérőprogram volt a Miskolc Holding Zrt. és tagvállalatainak interaktív foglalkoztatója, a Honvédségi Toborzó, futball és erőnléti bajnokság a Justitia Fuji-Yama Sportegyesület karate bemutatója és az Etka jóga mellett.

Az Erzsébet téren az említett Szabó Balázs Bandája koncertje előtt fellépett a Miskolci Egressy Béni – Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola, a Miskolc Big Band és a The Sign is. Kísérőprogram volt itt az Avasi présház, Csáter apó pincéje, Sándor Zsolt Organikus Szőlőbirtok és Pincészet, Vadnai CSAKAZÉRTIS bor- és ökogazdaság bemutatkozása.

Végül pedig a Szinva teraszon játszottak diákzenekarok, a Mintha Zenekar és Vihula Mihajlo gitárművész is egy flashmob és a Szinva Art Társulat mellett.

Fotó: Wikipédia (Alensha)