A Szolnoki Dózsa két játékosával a vízben magabiztos győzelemmel zárták az első meccsüket az EB-n pólósaink. A spliti Európa-bajnokságon az első meccsre Szlovéniával szemben került sor, akiket 23-7-re vertünk meg. A szolnoki csapatból Angyal Dániel három, Nagy Ádám pedig két góllal mutatkozott be.

Várható volt, hogy a szlovénok elleni mérkőzés még inkább egy felvezetés lesz, hiszen a csapat nem tartozik a vízilabda élcsapatai közé. Ezzel együtt a meccs elején még nyögvenyelősen indult a védekezésünk, és az első negyedben 3 gólt is kaptunk. A második negyedben már kezdtük összeszedni magunkat, és azt a szakaszt már 6-2-re zártuk. A harmadik negyedben nem is kaptunk gólt, miközben 6-ot szereztük, végül a negyedik negyedben csúszott be még kettő, a mi hét találatunkkal szemben.

Legközelebb szerdán ugranak meccsen vízbe a mieink, mégpedig a nagy ellenfél szerbek ellen. A mai meccsre a szintén a Szolnoki Dózsából érkező Konarik Ákost még nem nevezte a keretbe Varga Zsolt szövetségi kapitány - írta meg a waterpolo.hu.

A kép forrása: waterpolo.hu Facebook-oldala