Az immár huszonötödik alkalommal megszervezett fesztivál pénteken délután szórakoztató programokkal kezdődik. A rendezvény második napján, szombaton az újszegedi Partfürdőn amatőr- és mesterszakácsok, családi- és vállalati csapatok, a politika, a közélet és sport prominens személyei vállalkoznak arra, hogy bemutassák halászléfőző tudományukat. A Tisza szegedi oldalán a rendezvényt szervező halászcsárda a vízi bástyára felállított óriásbográcsaiban készíti el a halászlevet, ezek közül a legnagyobb háromezer literes.

A térség más halászcsárdái a jellegzetes szögedi hallé mellett sült harcsával, süllővel, keszeggel, haltepertővel, pontypatkóval és harcsapaprikással várják az ínyenceket.

A fesztiválhoz több jótékonysági kezdeményezés is kapcsolódik. A szegedi gyermekklinika javára jótékonysági futást és kerekezést szerveznek szombaton délelőtt a Partfürdőről rajtolva. A leglátványosabbnak azonban a Szegedi Dóm Rotary Club gumikacsaversenye ígérkezik a Tiszán.

A bevételből a Rotary Gift of Life - Ajándékozz életet! projektet támogatják, mely azért jött létre, hogy szívfejlődési rendellenességgel született gyermekeknek biztosítson lehetőséget életmentő szívműtéthez.

(MTI nyomán, fotó: Pexels)