Szerdán késő este érkeztek haza a felkészülésről, és a tegnapi szabadnap után ma már útnak is indult Horváthországba a magyar vízilabda-válogatott – adta hírül sajtótájékoztatóján a vízilabda szövetség. A hétvégén még Zágrábban folytatják a felkészülést, hogy aztán hétfőn Splitben megkezdjék a bajnokságot. Az első napon Szlovénia ellen szállunk vízbe, szerdán aztán Szerbia következik, pénteken pedig Izraellel szemben zárul majd a csoportkör.

Varga Zsolt szövetségi kapitány a spanyolországi felkészülésről elmondta, kifejezetten örült, hogy a világbajnok spanyolokkal készülhettek a kontinensviadalra. Összeségében rendkívül hasznos volt még ilyen rövid időintervallum alatt is ez az edzőtábor. […] Nem titok, az edzőmeccseken két-három góllal a spanyolok voltak a jobbak, de ez egyáltalán nem foglalkoztatott, nem az eredmény volt számunkra a lényeg, sokkal inkább a gyakorlás. […] Tekintettel arra, hogy a világbajnok ellen tesztelhettünk, rendkívül hasznos információkat gyűjthettem elsősorban a saját csapatunkkal kapcsolatbannyilatkozta az edző.

A válogatotti kereten azonban az utolsó pillanatban módosítani kellett, mert Pohl Zoltán sérüléséből még nem gyógyult fel kellően, a Szolnoki Dózsa három játékosa, Angyal Dániel, Konarik Ákos és Nagy Ádám azonban a kiutazók között van.

A kép forrása: waterpolo.hu Facebook-oldala