A városvezető kifejtette:

  • a TOP Plusz forráskeretéből elvették a szépasszonyvölgyi „patkó” rekonstrukciójára szánt 150 millió forintot,
  • elvették az Érsekkert komplex felújítását célzó összeg jelentős részét, 500 millió forintot (ebből jött volna létre az érsekkerti játszótér, hozzá mosdó, pelenkázó, fagyizó és a többi),
  • elvették a Kossuth 28. ingatlanának 200 millió forintos energetikai felújítását,
  • és aljas módon elvettek a bölcsődei- és gyermekjóléti fejlesztésekre szánt összegből 200 millió forintot. 

Emellett az óvodai ingatlanokra szánt forrásokból 360 millió forintot, vagyis csak az egri gyermekek nevelési környezetének javítására szánt pénzekből több mint félmilliárdot vontak el. Ezzel szemben a teljes mértékben fenntarthatatlan és senki által nem támogatott „templom galériára” adtak 650 milliót.

Mirkóczki Ádám azt írta, az egykori mezőgazdasági iskolára adtak 400 milliót egy olyan cél megvalósítására, amelyre inkább 4 milliárd forint lenne szükséges. A felújítást mégis azért indították el, hogy megakadályozzák azt az ingatlancserét, amelyet az Egri Főegyházmegyével közösen szeretnének annak érdekében, hogy az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem számára a mezőgazdasági szakközép iskolából egy modern XXI. századi kollégium jöhessen létre. Ennek ellentételezésére pedig a város megkapja az egykori Dobó István laktanyát, hogy azt követően az egriek érdekében közösségi és kulturális tartalommal töltsék meg. 

Sajnálom, hogy egy kiváló, kizárólag szakmai alapon nyugvó és széles konszenzussal támogatott fejlesztési koncepciót ezek az emberek képesek voltak a kukába dobni és helyette értelmetlen, fenntarthatatlan projekteket fogadtak el. Nem véletlen, hogy már a Fidesz is árulóknak tartja saját egri frakcióját – hangsúlyozta Mirkóczki Ádám.

Hozzátette, hogy most már minden egri számára látható, hogy Orojánt és bandáját a baloldali szövetségeseikkel együtt, csupán két dolog érdekli:

a saját zsebük és Eger fejlődésének akadályoztatása, ezért szégyelli magát helyettük is…

Fotó: Mirkóczki Ádám Facebook-oldala