A nyarat egy színes és ízes fesztivállal zárják Szentendrén, mert ma kezdődik és vasárnapig tart a Szentendre Éjjel-Nappal eseménye. A programot immár 17. alkalommal tartják meg így a nyár a naptári utolsó hétvégéjén, amelynek köszönhetően egészen fesztiválvárossá lényegül át a Pest megyei település. Szentendrén kulturális forgatagért, kulináris élményekért máskor sem kell olyan nagyon a szomszédba menni, különösen egy nyári hétvégén, ez most azonban hatványozottan igaz lesz.

Feltárul a város igazi arca – ígérik a szervezők. A rendezvény célja, hogy a Szentendrei Kulturális Központ a város kulturális intézményeinek, civil szervezeteinek, művészeti egyesületeinek és üzleti vállalkozásainak összefogásával megmutassák, mi is valójában a város a turizmuson túl. Szélesre tárják idén is műhelyeik, üzleteik kapuit a szentendrei lokálpatrióták a Házak, udvarok, házigazdák néven ismert programsorozatban, amelynek keretén belül találkozhatunk is az ott élőkkel, a műhely-, üzlettulajdonosokkal, és a házigazda által szervezett programokon megismerhetik munkájukat, életüket – olvasható az esemény honlapján.

A kulturális programok, kézműves foglalkozásokon túl számos koncert is várja a vendégeket népzenei, klasszikus és színvonalas könnyű zenei fellépőkkel. Lesz ezen felül még a már hagyományos gumikacsa-verseny a Bükkös-patakban, városismerete séták, a gyermekeket pedig külön birodalomban várják a Dunaparti Művelődési Házban.

A rendezvény ideje alatt és még a helyreállítás jegyében kissé utána is változik Szentendre belvárosának közlekedési is, mert lezárják a Dunakorzót valamint a Fő teret. Aktuális programokért és információkért keressék meg az esemény honlapját és Facebook-oldalát!