Mirkóczki Ádám egri polgármester arról számolt be a közösségi oldalán, hogy eredményes és nem utolsó sorban az egriek érdekeit szem előtt tartó egyeztetést folytattak ma dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselővel és munkatársaival a TOP Plusz forrás felhasználásáról.

– Megállapodtunk abban, hogy teljeskörűen felújítjuk a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben lévő rossz állapotú játszóteret. A beruházáshoz kapcsolódóan egy szolgáltató épület alakítunk ki, ahol a kisgyermekes anyukák is elláthatják majd gyermekeiket – írta a polgármester.

Hozzátette: egyetértettek, hogy 150 millió forint elkülönítése szükséges a Szépasszony-völgy és közel 500 millió forint a Déli Ipari Park fejlesztésére. Konszenzus volt közöttünk a volt mezőgazdasági iskola és a Dobó István Laktanya tervezett – állami-önkormányzati tulajdoni – cseréjével kapcsolatban abban a kérdésben, hogy sem a volt iskolaépület, sem a templom galéria felújítása nem lehet része a TOP Plusznak. Fontos, hogy az óvodák és bölcsődék fejlesztésére tervezett támogatás az eredeti összeggel szerepel az anyagban. 

Mirkóczki Ádám leszögezte: mindezek városstratégiai jelentőségű ügyek. Fontos, hogy közösen tegyenek a megvalósulásukért.

Fotó: Mirkóczki Ádám Facebook-oldala