2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -5o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Adózatlan dohánytermékekkel kereskedtek

frisshirek.hu, 2022. augusztus 23. - 16:34
Adózatlan dohánytermékekkel kereskedtek
Jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat négy férfival szemben.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A négy férfi 2021-ben üzleti kapcsolatban álltak egymással. Egyikük, egy horvát állampolgár Horvátországban beszerezte, fia segítségévell több mint 100 kg dohányárut szállítottak egy barcsi hétvégi házba úgy, hogy az adóterheket nem fizették meg utána. A vevők a csempészett árut már Barcson vették át.

A nyomozó hatóság először az apára csapott le, amikor 2021 novemberében a csempészárut szállító fiát ellenőrzés alá vonták és lefoglaltak tőle 44 kg adózatlan dohányt. A másik vevő sem tudott sokkal tovább kereskedni a hatóságok megkerülésével szerzett jövedéki termékekkel, tőle 2021 decemberében foglaltak le közel 100 kg dohányt és több doboz zárjegy nélküli cigarettát.

A férfiak összességében 5 millió forint feletti vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek azzal, hogy a dohánytermékek után nem fizették meg jövedéki adót és az általános forgalmi adót.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetést, pénzbüntetést és vagyonelkobzást indítványozott.