A vádirat szerint a csátaljai férfi három felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt, 2022. április 18-án, este, a bajai távolsági buszpályaudvar várótermében a kabátja zsebéből kivett egy papírvágó szikét, amelynek a pengéjét kitolva torka elvágásával fenyegetett meg egy férfit, ha nem ad neki pénzt. A rabló a szikét a sértett arca előtt tartva ki-betologatta és tovább fenyegette azzal, hogy levágja a fejét is.

A sértett a fenyegetés hatására átadott a rablónak 6.000 forintot, aki még kért 500 forintot. Miután ezt is megkapta, a vádlott elhagyta a várótermet. Rövidesen azonban visszatért és ismét felszólította a sértettet, hogy adjon neki további 2 ezer forintot. Félelmében a sértett ennek is eleget tett, majd kiment a pályaudvar információs pultjához és telefonon rendőri segítséget kért.

Távollétét kihasználva, a rabló a sértett váróteremben hagyott kabátját magához vette és távozott a helyszínről.

A bajai rendőrök a rablót még aznap este elfogták, a pénz egy részét, valamint a kabátot lefoglalták és visszaadták a sértettnek.

Az ügyészség a férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

A fotók a bűncselekmény helyszínén készültek - számolt be róla az ügyészség.