Ahogy korábban megírtuk Majka és zenekara lemondta a fellépést és helyette Curtis lépett színpadra. Péter Csaba Fehérgyarmat polgármestere a jogászaival átnézeti a szerződést, mert szeretné visszakapni a város pénzét. A Blikk által megszólaltatott koncertszervező szerint Majka menedzsmentje rutinos, és szinte biztos, hogy olyan szerződést írt alá, ahol ezekre a részletekre kitért.

Tabár Zoltán koncertszervező elmondta, hogy szinte mindig bele szokták foglalni a technikai feltételeket, és legtöbbször arra is kitérnek, milyen szankciók járnak, ha ezen feltételek nem teljesülnek. Így elképzelhető, hogy a szerződés tartalmazza, hogy ilyen esetben a fellépésért kapott összeget nem adják vissza. Ezeket a kitételeket sokszor egy külön melléklet tartalmazza - részletezte a szakember. 

A koncertszervező úgy véli, ha a helyszínen készült jegyzőkönyv, amit tanúkkal is aláirattak, az szintén Majka igazát támaszthatja alá. A stáb odautazott, ebben az időpontban nem vállalt más koncertet, tehát ők készen álltak a fellépésre, nem az ő hibájuk, hogy ez végül nem valósult meg. - tette hozzá a szakember.

Dr. Bálint Gábor György jogász szintén azon az állásponton van, hogy Majka és stábja nem köteles visszadni a gázsit. A szerződés ismerete nélkül teljes bizonyossággal nem tudott véleményt alkotni. Általánosságban viszont elmondható, szinte biztos, hogy a megállapodás tartalmazta azt, ha a szerződés valamelyik feltétele nem teljesül, az szerződésszegésnek minősül. Ebben az esetben a jog az előadó mellett áll. A jogász azt tanácsolja a megrendelőnek, hogy törekedjen az egymás közötti megállapodásra, mert a perköltség és a kártérítés végösszege meghaladhatja a 8 millió forintot is.

A kép forrása: Majka Facebook-videójának vágóképe