2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -2o - -1o
Az ország 19 megyéjében

„Védjétek meg az értékes erdeiteket!” – üzente a magyaroknak a világhírű tudós

frisshirek.hu, 2022. augusztus 16. - 13:00
„Védjétek meg az értékes erdeiteket!” – üzente a magyaroknak a világhírű tudós
A világhírű főemlőskutató és antropológus megdöbbent azon, hogy Magyarországon jogszabályban akarják engedélyezni a védett erdők kivágását is.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Videóüzenetben fejezte ki aggodalmát Jane Goodall a Magyarországon hatályba lépő rendelettel kapcsolatban, amely szélesre tárta a kaput a védett területeken zajló fakitermelés előtt.

A YouTube-ra feltöltött videóban a világhírű főemlőskutató és antropológus a hvg.hu cikke szerint arról beszél, hogy az erdők nemcsak a klímaváltozás lassításáért folytatott harcban játszanak rettentően fontos szerepet, de az erdőkre támaszkodunk a hőmérséklet és a csapadék szabályozásában is.

A tudós hozzátette: a fák kivágásával a biológiai sokszínűség eltűnik, az ökoszisztéma pedig összeomlik.

A Jane Goodall Intézet más szervezetekkel közösen augusztus 17-én, 18 órától a budapesti Széchenyi István téren, az MTA épülete előtt tart tiltakozást a kormány rendelete ellen.

Fotó: Wikipedia