2023.06.09., péntek - Félix
Budapest: 20o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Augusztus 20-án avatják fel a Göncz Árpád teret

frisshirek.hu, 2022. augusztus 16. - 11:31
Augusztus 20-án avatják fel a Göncz Árpád teret
Ünnepélyes keretek között az Államalapítás ünnepén avatják fel a rendszerváltás utáni legnépszerűbb köztársasági elnökről elnevezett teret.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mint az korábban a frisshírek.hu is megírta még júniusban döntött a közgyűlés, hogy lesz Göncz Árpád tér Szombathelyen. A döntést hosszas vita előzte meg, ugyanis a közgyűlés fideszes tagjai eleinte nem támogatták az előterjesztést.

A tér avatására augusztus 20-án 11:30-kor kerül sor, melynek helyszíne: Szombathely, Göncz Árpád tér (Rákóczi Ferenc utca - Iseum Savariense terület).

Az avatáson beszédet mond Nemény András polgármester, és Gulyás András a Göncz Árpád Emlékbizottság elnöke is - írja a szombathely.hu.

A rendezvényen díszvendégként jelen lesz Göncz Kinga, Göncz Annamária, Göncz Benedek, Gulyás András, ifj. Bibó István, Inotai András is.

fotó: gonczarpad.hu