Újabb közösségi mentőmellényállvánnyal gazdagodott a Balaton-part! Idém már a harmadik mentőmellényállványt adta át a vízimentők csapata a balatonlellei Napfény Strandon, ezúttal a támogató a Megoldás Mozgalom volt.

A VMSZ sorra avatja fel az ingyenesen használható, közösségi mentőmellényállványokat a Balatonparton, a mai napon már a 3. állvány került átadásra, amelyet a Megoldás Mozgalom finanszírozott. A közös együttműködés célja, hogy a balatonlellei Napfény Strandon is biztonságban fürdőzzenek a strandolók, köszönhetően a kihelyezett mentőmellényeknek. A VMSZ mentőmellényállvány kampányához azonnal csatlakozott a Megoldás Mozgalom, hiszen idén kiemelkedően sok haláleset történt a magyar vizeken. Huszár Viktor, a Megoldás Mozgalom alelnöke az átadón azt mondta:

Az emberi élet nem politikai kérdés. Ha ennek a kezdeményezésnek köszönhetően akár csak egy gyermek életét sikerül megmenteni, akkor valakinek azzal az egész világot sikerült megmentenünk.”

Dárdai Miklós, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának alelnöke örömmel fogadta a megoldás Mozgalom kezdeményezését: „A Szakszolgálat kiemelt célja, hogy segít a bajbajutottatokon, de emellett legalább ilyen fontos a prevenció is. Bízunk abban, hogy a mentőmellényállvány hozzájárul ahhoz, hogy a Balaton déli partján is kevesebb vízi baleset történik.

Az állványban 12 mentőmellény van, különböző gyermek méretekben. Az átadó után a strandolók egyből kipróbálták a mellényeket, a gyerekek már biztonságban fürödtek!